България приема Европейско по волейбол до 17 години

България ще бъде домакин на европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години.

Това стана факт по време на административния съвет на Европейската конфедерация по волейбол в Будапеща.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 13 до 21 юли 2019 година в София, а квалификациите за надпреварата ще се проведат в края на април. Волейболистите на България в тази възрастова категория си осигуриха място сред най-добрите отбори в Европа със спечелването на Балканиадата през тази година.

Младите “лъвчета” със селекционер Мартин Стоев триумфираха със златните медали в Истанбул, където на финала надиграха домакина Турция с 3:1 (25:17, 23:25, 27:25, 25:13). Българският тим стана първият сигурен участник на европейското първенство, а сега България получи и огромната привилегия да бъде домакин.

През последните години страната ни се утвърди, като водещ организатор на волейболни събития от най-висок ранг. 2018-а беше историческа за българския волейбол. Страната ни в сътрудничество с Италия прие 19-о издание на Световното първенство за мъже, а по-рано през годината Българската Федерация по волейбол проведе отлично и Европейското първенство за жени под 17 години, което се състоя в София.

%d блогъра харесват това: