Монтана загуби на старта за купата на CEV

Волейболният тим на “Монтана” започна със загуба участието си в европейските клубни турнири. Съставът на Даниел Пеев отстъпи с 0:3 гейма от “Кладно” в първи мач от квалификациите за Купата на CEV.

В зала “Младост” чешкия тим се наложи в отделните части с (18:25, 24:26, 19:25) и си осигури комфортна преднина преди реванша, който ще се изиграе на 13 ноември, вторник, от 19:00 часа.

В топреализатор на двубоя се превърна Давид Конечни от отбора на гостите с 18 точки, а Филип Хабр добави още 13. За тима на “Монтана Волей” Виталий Бондар се отчете с 11 точки.

“Кладно” е отбор на много добро ниво, близко до високото европейско. Не виждам нищо незакономерно с оглед на това, което се случи на терена. Да, имахме шансове във втория гейм, но допускаме леки топки, които са решаващи в края на такъв завързан гейм. Освен че самият гейм завърши с два аса, имахме своите шансове преди това с възможността да вдигнем висока топка за атака. Не можахме. И след това имаше пусната топка от разпределителя на осем метра, която оставихме да падне. Няма кой да ти прости подобни неточности. Това са подаръци, от които всеки един отбор се възползва, ние не успяхме”, заяви треньорът на “Монтана Волей” – Даниел Пеев.

 

“Струва ми се, че този отбор на Кладно е по-силен дори от турския “Малийе Пиянго”, който ни отстрани миналата година. Видя се разликата. В един гейм успяхме да се закачим, но накрая класата си каза думата. Два страхотни сервиса, които не успяхме да спасим. В интерес на истината, имахме ситуации, в които можехме да дръпнем и да не ни натежат тези грешки в края, но не се получи”, коментира след двубоя либерото на “Монтата” – Добромир Иванов.

%d блогъра харесват това: