Пляскаш на публиката, получаваш бонус от 400 хиляди евро

Телевизионният канал Франс 2 разпространи документ, който разкрива “етични бонуси” за футболистите на “Пари Сен Жермен” при поздравяване на феновете след мач.

Според RMC, има серия от правила, която всеки играч трябва да спазва, за да има определени ползи.
Един от най-интересните критерии е звездите да аплодират публиката след мачове, за да попаднат в бонус системата на клуба.

Любопитното е, че според информацията капитанът на тима Тиаго Силва получава по 33 хил. евро на месец, докато сънародникът му Неймар взима десет пъти повече – 375 хил. евро. Трябва да отбележим, че това са месечните заплати на играчите.

Френските шампиони потвърдиха, че бонусите се получават само при изпълнение на набор от параметри като спечелване на точки и аплодиране на феновете.

Бонусът, който ще получат футболистите на “Пари Сен Жермен” е близо 400 хил. евро. Той е за стриктно следване на всички точки от вътрешния етичен кодекс на клуба.

Интересното е, че ръководството на “ПСЖ” е решило да въведе клауза за етика в договорите на всеки футболист, която включва система от 15-20 точки за цялостното им поведение. Тя има за цел да насърчи уважението към клуба. 

Таза система включва отношението към съперниците в Лига 1 и поздравяване на феновете след всеки мач. Включени са още точност, уважение към медиите и въздържане от залагания на мачове, в които участва “Пари Сен Жермен”.

Ако даден футболист не успее да събере необходимите точки, клубът има право да задържи 5, 10 или 15 процента от заплата на играча. 

Уточнява се, че при провинения по някоя от точките вместо към играча парите се насочват към фондацията на “ПСЖ“. Такъв е случаят с Марко Верати, който беше хванат да управлява автомобила си в нетрезво състояние.

 

 

 

%d блогъра харесват това: