Сестри Стоеви се класираха за финалите на най-добрите

Българските бадминтонистки Габриела и Стефани Стоеви си осигуриха място в заключителния турнир на най-добрите в света HSBC BWF World Tour Finals 2018, който ще се проведе от 12 до 16 декември в Гуанджоу, Китай, и е с награден фонд 1,5 милиона долара.

В класацията за финалите сестрите изкачиха едно място през тази седмица до №7, благодарение на титлата на двойки от състезанието в Саарбрюкен. Така две седмици преди крайния срок за класиране сестри Стоеви няма как да бъдат изместени от осмицата, която има право на участие на мастърса.

Класирането за него беше главна цел за тях в края на най-успешния им сезон.

Европейските шампионки от Уелва 2018 са с актив от 65 210 точки и имат преднина от близо 10 000 точки пред деветите – японската двойка Наоко Фукуман и Куруми Йонао.

Габриела и Стефани ще бъдат вторите български представителки на финали в бадминтона. Преди тях Петя Неделчева и руската ѝ партньорка на двойки Анастасия Руских играха на мастърса през януари 2011 година.

Преди финалите в Гуанджоу сестри Стоеви са заявили участие само в турнира в Глазгоу от сериите “Супер 100“, който е с награден фонд 75 000 долара и започва на 21 ноември.

Хасковлийките, които са на рекордното за тях осмо място в световната ранглиста, са водачки в схемата и започват срещу германките Лиза Камински и Хана Пол.

%d блогъра харесват това: