Симона Халеп се раздели със своя треньор

Световната номер едно в тениса Симона Халеп няма да работи със своя треньор Дарън Кейхил през следващата година и усилено си търси нов наставник.

Австралийският специалист съобщи във Фейсбук, че е решил да си вземе заслужена почивка от 12 месеца и да отдели повече време на своето семейство.
Двамата свършиха страхотна работа през настоящата година и благодарение на Кейхил румънката успя да завоюва първото си отличие от “Големия шлем”, а освен това завършва годината като лидерка в световната ранглиста.
Все още не е ясно дали двамата ще продължат сътрудничеството през 2020 година, но Дарън Кейхил не пропусна да благодари на своята възпитаничка за всички страхотни моменти, които са прекарали заедно през четирите години усилена работа.

“Искам да обявя, че със Симона Халеп няма да работим заедно през 2019 година по семейни причини. Прекарах много години с по над 30 седмици далече от семейството ми и реших след много мислене и дискусии да си взема почивка от една година. Голямо благодаря на Симона за последните четири прекрасни години. За мен бе удоволствие да бъда неин треньор за този период от време заради разбирателството, характера й, работната й етика, както и щедростта и нейния професионализъм”, обяви Кейхил в социалните мрежи.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: