Нася Димитрова е новият капитан на “Марица” (Пловдив)

Нася Димитрова ще бъде новият капитан на женския тим на “Марица” (Пловдив). Тя замества на поста Радосвета Тенева, която това лято реши да сложи край на състезателната си кариера.

По време на мачовете от предсезонната подготовка в Турция и Румъния старши-треньорът Иван Петков бе поверил капитанската функция на опитната хърватка Ана Гърбац, но след като нейният стил на игра и стилът на игра на отбора като цяло не успяха да си паснат добре, в началото на тази седмица класната разпределителка и пловдивският клуб решиха да се разделят по взаимно съгласие.

Димитрова вече изведе като капитан шампионките в първия им мач от Националната волейболна лига – срещу “Славия” в неделя, след което наставникът взе окончателното решение централната блокировачка да поеме ролята и занапред. 26-годишната националка играе вече трети сезон с екипа на “Марица“.

В понеделник, 19 ноември, пловдивчанки заминават за Франция, където във вторник ще се изправят срещу френския шампион “Безие” в първа среща от груповата фаза на Шампионската лига.

%d блогъра харесват това: