ЛеБрон Джеймс с още един рекорд в НБА

Звездата на ЛА Лейкърс ЛеБрон Джеймс постигна още един рекорд при реализаторите в историята на НБА. „Кралят“ стана петият най-добър реализатор в историята на баскетболната асоциация.

През нощта Джеймс помогна на „езерняците“ да победят със 126 на 117 тима на Портланд Трейлблейзърс. „Кралят“ отбеляза най-добрия си резултат през сезона – 44 точки.

С този си актив той се изкачи на пето място във вечната ранглиста на реализаторите в НБА. Джеймс събра актив от 31 425 точки. Така той задмина една от най-големите легенди на този спорт – Уилт Чембърлейн. Бившият баскетболист на Лейкърс има в кариерата си 31 419 точки.

Интересен факт е, че резултатът на Джеймс е най-добрият за Лейкърс от 2016г. насам. Тогава друга легенда на „езерняците“ Коби Браян отбеляза невероятните 60 в последния си двубой за отбора.

Кой е Уилт Чембърлейн

Той е една от най-големите легенди в този спорт. Голяма част от кариерата си прекарва във Филаделфия 76-ерс, като в нейния край преминава и в ЛА Лейкърс. Той спечели 2 пъти титлата на НБА, както и 4 пъти приз за МВП.

Чембърлейн прекара шеметна 14-годишна кариера през 60-те и 70-те години на миналия век. Той е единственият баскетболист, който е отбелязвал 100 точки в рамките на един двубой.

 

ЛеБрон Джеймс влезе в елитна компания

С изкачването си на пето място във вечната ранглиста, Джеймс за пореден път показа, че ще остави името си със златни букви в историята на НБА.

„Кралят“ изостава на малко повече от 800 точки от друга легенда на спорта – Майкъл Джордан. Над 2 хиляди са точките, които разделят баскетболиста на Лейкърс от топ 3 в историята.

Топ 5 на най-добрите реализатори в историята на НБА:

  1. Карем Абдул-Джабар – 38 387
  2. Карл Малоун – 36 928
  3. Коби Браян – 33 643
  4. Майкъл Джордан – 32 292
  5. ЛеБрон Джеймс – 31 425
%d блогъра харесват това: