Тежки съперници по пътя към Олимпиадата за „лъвиците“

Националният отбор по волейбол за жени ще има много тежки съперници по пътя към олимпиадата. Тази сутрин от ФИВБ обявиха разпределението по групи на отборите, които ще се борят за място на Олимпийските игри в Токио през 2020г.

„Лъвиците“ попаднаха в група с изключително силния отбор на САЩ, който се явява и фаворит в карето от отбори. Освен американките, компания на България ще правят още Аржентина и Казахстан.

За разлика от световните първенства, където участват 24 отбора, на Олимпийските игри турнирът е само от 12 тима. Така борбата за всяко едно място е изключително оспорвана.

Формат на квалификациите за Олимпиадата

Квалификациите за волейболния турнир на най-голямото спортно събитие ще минат на два етапа. Първо ще се проведат шестте междуконтинентални квалификационни турнири.

Тези турнири ще се изиграят през август следващата година и само победителите ще получат право на участие в Олимпийските игри. Така те ще бъдат добавени към домакин Япония, който получава по право квота за участие в турнира.

След като приключи първата част на квалификациите, останалите 5 квоти ще бъдат получени след организирането на 5 континентални турнира.

Разпределение на 6-те групи

Група А – Сърбия, Пуерто Рико, Тайланд, Куба

Група В – Китай, Турция, Германия, Чехия

Група С – САЩ, Аржентина, БЪЛГАРИЯ, Казахстан

Група D – Бразилия, Доминиканска република, Камерун, Азербайджан;

Група Е – Русия, Република Корея, Канада, Мексико

Група F – Холандия, Италия, Белгия, Кения

%d блогъра харесват това: