България с по-голям шанс да играе на Европейското първенство

Добри новини за националния отбор на България по футбол. “Лъвовете” ще имат по-голям шанс да се класират на Европейското първенство през 2020г. Това стана ясно след изиграването на всички двубои от Лигата на нациите снощи.

Победата на Шотландия над Израел и на Сърбия над Литва означава, че “трикольорите” ще бъдат поставени в трета урна при жребия за квалификациите за Евро 2020.

Така възпитаниците не Петър Хубчев ще се разминат с един по-сериозен отбор в квалификациите. Припомняме, че в последните квалификационни цикли националите бяха в четвърта урна, което ги поставяше в много силна група.

Доброто представяне в Лигата на нациите на “лъвовете” увеличава шанса ни да играем на Евро 2020. България е най-добрият втори отбор в дивизия 3. Това означава, че ако някой от победителите в групата ни се класира чрез квалификациите, то родните национали ще играят в пкейофите за класиране за континенталния шампионат.

Разпределение на урните в жребия за Европейското първенство

Първа урна – Белгия, Хърватия, Англия, Франция, Холандия, Италия, Португалия, Испания, Швейцария, Полша.

Втора урна – Германия, Исландия, Босна и Херцеговина, Украйна, Дания, Русия, Австрия, Уелс, Чехия, Швеция.

Трета урна – Словакия, Турция, Ейре, Северна Ирландия, Норвегия, Сърбия, Финландия, Шотландия, Израел, България.

Четвърта урна –  Албания, Кипър, Естония, Грузия, Гърция, Литва, Черна гора, Словения, Унгария, Румъния.

Пета урна – Армения, Азербайджан, Беларус, Гибралтар, Казахстан, Косово, Люксембург, Македония, Молдова, Фарьорски острови.

Шеста урна – Андора, Латвия, Лихтенщайн, Сан Марино, Малта.

%d блогъра харесват това: