Катрин Тасева продаде златния си медал, за да спаси млад мъж

В последните дни всички говорят за… Катрин Тасева. Днес гимнастичката има двоен празник рожден и имен ден.

Тасева беше удостоена с приза “Жена на годината” на списание “Грация“.

В категория спорт тя се конкурираше с Мирела Демирева, Александра Начева и параолимпийката Даниела Тодорова. Всяка от тях заслужаваше да спечели, защото всяка е постигнала достатъчно, за да получи този приз.

Но наградата получи Тасева, заради една благородна постъпка.

Катрин Тасева събра 10 000 лева от благотворителния търг, който организира в социалните мрежи. 

Тасева обяви, че човекът, който е спечелил търга, желае да остане анонимен.

Гимнастичката продаде бухалките и златния си медал от Световното първенство на търг. А събраната сума ще дари на Иван Тодоров, който има нужда от скъпоструваща операция, за да запази крака си.

Футболистът се бори с рака и е заплашен от ампутация на крака. Той се нуждае от спешна операция в Турция, чиято цена е 50 000 евро. В негова подкрепа са организирани множество благотворителни турнири по футбол в страната.

Много силно ме докосна и се трогнах. И първото нещо, което си помислих, е, че мога да направя някаква благотворителност с медал или уред. Тъй като и двамата сме спортисти и знаем какво ни коства всички тези лишения, усилия и какво значи да бъдеш шампион”, каза гимнастичката.

 

Този медал е много ценен и много скъп, защото първо е първият ми златен медал от световна купа и го спечелих пред родна публика. За мен това беше огромно щастие. Мисля, че няма да ми липсва като предмет. Като знам за какво го правя и някак си се чувствам щастлива и няма да усетя липсата на този медал. Набирането на средства за лечението на Иван продължава и колкото по-бързо операцията бъде направена, толкова по-добре”, сподели Катрин.

Ако имате желание и възможност да помогнете на Иван, ето данните на сметката за набиране на средства:

Иван Венциславов Тодоров
BG86CECB979010B6433100
Централна кооперативна банка

 

 

%d блогъра харесват това: