Владимир Зографски с място в топ 6 за Световната купа

Българският талант в ски скоковете Владимир Зографски се представи повече от успешно във втория старт за Световната купа. Българинът записа рекордно в кариерата си шесто място в старта на голяма шанца във финландския зимен център Рука. Той успя да направи един изключителен опит от 140 метра, като при тежките метеорологични условия не се проведе втори скок.

Това означава, че българинът спечели 40 точки за световния шампионат, което го изпраща на 12-та позиция след първите 2 старта. Победител в състезанието стана японецът Рьою Кобаяши, който постигна 138.5 метра. Това е първи успех в кариерата на японския скачач. Втори остана носителят на Световната купа Камил Щох от Полша, а трети остана Пьотр Жила също от Полша.

В подреждането за световната купа лидер излезе Кобаяши, който има 30 точки преднина пред Щох. Днес предстои още един индивидуален старт във финландския зимен център.

Владимир Зографски подобрява резултата си след 7 години

До този момент най-добрия резултат в кариерата на Владимир Зографски е осмото място в състезанието в Лилехамер. Той постигна този резултат през 2011г. Началото на сезона е силно за Зографски. Той успя да се нареди девети в квалификацията в първия кръг, но при тежките атмосферни условия не успя да премине първия кръг на старта на сезона.

 

Comments

comments

%d блогъра харесват това: