Копа Либертадорес може да се играе извън Аржентина

Финалът на най-престижния футболен турнир в Южна Америка Копа Либертадорес може да не се играе в Аржентина. Новината бе съобщена от КОМНЕБОЛ (федерацията на Южна Америка).

Припомняме, че финалът трябваше да се играе в събота, но бе отложен заради безредици. Феновете на Ривър Плейт нападнаха автобуса с футболистите на Бока Хуниорс. В резултат от това пострадаха футболисти на аржентинския тим и финалът бе отложен с 24 часа.

От ръководството на Бока Хуниорс отказаха да излезят в реванша на „Монументал“, което може да доведе и до служебна загуба за Ривър Плейт.

Ако се стигне до изиграване на финала, то той трябва да бъде извън Аржентина. Двубоят трябва да се изиграе през уикенда на 8 или 9 декември.

Победителят от Копа Либертадорес ще играе на Световното клубно първенство

Важно е възможно най-бързо да се разреши проблема с шампиона на Южна Америка. Победителят в турнира ще участва на Световното клубно първенство в края на годината. То ще се проведе в Абу Даби, а шампионът ще започне участието си на полуфиналите. Евентуалният финал би изправил Ривър Плейт или Бока Хуниорс срещу европейския клубен шампион Реал Мадрид.

%d блогъра харесват това: