България ще разбере съперниците си по пътя към Евро 2020

Днес националният отбор на България по футбол ще научи съперниците си по пътя към Евро 2020. Точно в 13 часа българско време ще бъдат изтеглени квалификационните групи. “Лъвовете” попаднаха в трета урна след силното си представяне в Лигата на нациите. По този начин “трикольорите” ще избегнат един силен отбор и ще имат по-големи шансове да продължат към Европейското първенство по футбол.

Припомняме, че първите два отбора от всяка квалификационна група ще се класират за Евро 2020. “Лъвовете” ще имат шанс да се класират и чрез плейоф в Лигата на нациите, тъй като са най-добрият втори отбор в дивизия С.

 

Регламент на квалификациите за Евро 2020

В квалификациите ще участват 55 отбора.  Те ще бъдат разпределени в 5 групи от по 5 отбора и 5 групи от по 6 отбора. С новия формат на Европейското първенство цели 12 държави ще домакинстват на двубои. Но това не означава, че те ще се класират автоматично. Но повече от две държави, които ще са домакини на шампионата, няма да могат да се паднат в една група.

Квалификациите ще се играят между март и ноември 2019г., като последните 4 места ще се решат от плейофите през март 2020г.

Домакините на шампионата ще бъдат: Азербайджан, Дания, Англия, Германия, Унгария, Италия, Холандия, Република Ирландия, Румъния, Русия, Шотландия и Испания.

Финалистите в турнира Лигата на нациите ще бъдат в първа урна, но те ще бъдат изтеглени в групите, които ще бъдат от по 5 отбора. Това означава, че те ще могат да играят на финалите на турнира през юни.

Разпределение на урните:

Урна на победителите от Лига на нациите: Швейцария, Португалия, Холандия, Англия;

Първа урна: Белгия, Франция, Испания, Италия, Хърватия, Полша;

Втора урна: Германия, Исландия, Босна, Украйна, Дания, Швеция, Русия, Австрия, Уелс, Чехия;

Трета урна: Словакия, Турция, Ирландия, Северна Ирландия, Шотландия, Норвегия, Сърбия, Финландия, БЪЛГАРИЯ, Израел;

Четвърта урна: Унгария, Румъния, Гърция, Албания, Черна гора, Кипър, Естония, Словения, Литва, Грузия;

Пета урна: Македония, Косово, Беларус, Люксембург, Армения, Азербайджан, Казахстан, Молдова, Гибралтар, Фарьорски острови;

Шеста урна: Латвия, Лихтенщайн, Андора, Малта, Сан Марино;

Рестрикции

По политически причини отборите на Испания и Гибралтар няма да могат да се изправят един срещу друг. Също така Косово няма да може да играе срещу Босна и срещу Сърбия.

%d блогъра харесват това: