Барселона загуби един от най-успешните си президенти

Отборът и всички свързани с Барселона потънаха в сълзи. Клубът загуби един от най-успешните президенти в историята си. По-рано днес на 87-годишна възраст почина Хосеп Луис Нунес.

Нунес е първият демократично избран президент на Клуба. Той е в основата на всички успехи, които тимът постига в края на миналия век. По негова инициатива в клуба пристигат невероятни футболисти, сред които Йохан Кройф и Марадона. Той е инициатора и на избирането на холандеца за треньор, който в последствие създава „дрийм тийма“. Част от този отбор бе и Христо Стоичков.

 

ФК Барселона с тъга ви съобщава за смъртта на Хосеп Луис Нунес, клубен президент за 22 години (1978-2000) и ключова фигура в историята на клуба. Поклон!“, се казва в изявлението на „каталунците“.

Нунес носи първия трофей от КЕШ за Барселон

Благодарение на Нунес отборът постига изключителни успехи. През 90-те години „блаугранас“ печели и първия си трофей от КЕШ. По време на неговото властване „каталунцие“ спечелиха 7 титли от Ла Лига.

Нунес бе осъден на 6 години затвор през 2011г. за измама. Той влиза зад решетките през ноември 2014г., но след само месец вътре бе освободен.

%d блогъра харесват това: