Съвети за успешна игра в предни позиции във ФИФА 19

Преди броени часове завърши поредното издание на FUT Champions Weekend League. От петък до неделя най-добрите играчи на ФИФА 19 се изправят един срещу друг, като търсят възможно най-много победи. Сега започва събирането на точки за следващия турнир, който започва в петък.

Ние от Read 4 Sport искаме да помогнем на читателите ни да постигнат най-добрия възможен резултат в тази Weekend лига. За това сме подбрали най-добрите съвети как да изграждате играта си в предни позиции.

Тези съвети ще ви помогнат да увеличите значително победите си не само в тази лига, но и във всички двубои във ФИФА 19.

Съвети за успешна атака във ФИФА 19

Движете топката възможно най-бързо

Едно от най-важните неща за вашия успех е да движите топката възможно най-бързо. Избягвайте дрибъла, избягвайте да я държите продължително време в себе си, особено ако се намирате в собствената си половина.

Новата система за пресиране веднага ще ви затрудни и вероятността да загубите топката е изключително голяма.

В тази игра driven pass, който се прави с Х и R1 бутонът на вашия контролер (за Плейстейшън 4) не е толкова ефективен. Той бе повече от успешен във ФИФА 18. Тогава с този пас можехте да изведете футболист на голова позиция, особено при пробив по фланга.

По-добре е в тази игра да използвате двойни пасове. Тях можете да правите с Х и R2 бутона, като това ще ви позволи да включите повече футболисти в предни позиции. Но не използвайте двойните пасове при изграждането на атаката дълбоко в половината ви.

Центриране

Центрираният в тази игра също са сериозно променени. Най-добре е да използвате центриране с квадрат и L1 бутона. Това ще ви позволи да копнете топката над защитниците на първа греда и да намерите футболист от вашия отбор на задна греда.

Включване на футболисти в предни позиции

Когато се изправите срещу силен съперник, то не е срамно да чакате своя момент. Не бързайте, играйте разумно, изчакайте шанса си.

По този начин вие ще трябва да контролирате топката. Най-добре е да използвате дрибъла лице в лице, използвайки L2 и R2 бутоните. Също така може да разчитате на футболисти с добра физика в средата на терена. Това ще ви помогне да включите футболисти в предни позиции и да ги изведете зад гърба на сгъстената отбрана.

Как да завършваме атаките?

Със сигурност сте забелязали, че ударите са станали много по трудни. Често се пропуска в позиция сам срещу вратаря, както и  ударите от далеч са трудни. Ако се стигне до ситуация, в която да завършите атаката, то използвайте най-доброто нововъведение във ФИФА 19 – timed finishing.

Този удар се прави като натиснете два пъти копчето за удара. Но има уловка, вие трябва да тренирате тайминга, защото ще ви отнеме време да усвоите този труден удар. Но веднъж усвоите ли го, вие ще увеличите процента на отбелязани голове спрямо създадени положения.

Finesse shot – този удар също е сериозно променен в новата игра. Сам по себе си той не носи достатъчно дивиденти. Но ако го комбинирате с timed finishing, то той става смъртоносен.

Low Driven shot – този удар може да не е толкова полезен, както във ФИФА 18, но също ще ви помогне да отбележите много попадения. Той се изпълнява с R1+L1+O.

Много важно е да познавате добре играчите в отбора си. Трябва да знаете кой е по-силният им крак, колко време им трябва за замахване и как отправя удара.

%d блогъра харесват това: