Валентино Роси се раздели с треньора си

Пилотът на “ЯмахаВалентино Роси се раздели с треньора си Лука Кадалора. Италианският специалист се присъедини към щаба на седемкратния световен шампион през 2016 година.

Той е бивш победител в по-малките класове – 125сс и 250сс, като има етапна победа и при 500сс.

Роси, който преподписа с “Ямаха” до 2020, е пожелал да продължи съвместната си работа с 55-годишния Кадалора, но той е отказал поради лични причини.

За съжаление, Кадалора си каза ,,сбогом“ с нас. След три сезона заедно той реши да остане у дома със семейството си.  Сезонът в MotoGP е много дълъг и е много трудно за всеки, който е далеч от семейството си, призна Валентино Роси.

Жалко е, защото и двамата обичаме да работим заедно, но Лука има своите лични причини да се оттегли. Това е неговото окончателно решение. Опитахме се да го задържим, но той бе непреклонен – разделяме се в отлични взаимоотношения и оставаме близки приятели“, завърши 39-годишният мотоциклетист.

Бившият пилот в клас 250 и европейски шампион по Супербайк – Идалио Гавира ще замести Кадалора на предстоящия тест в Херес.

,,Гавира вече е треньор, но това е временно – трябва да решим кой ще бъде постоянно начало“, заяви Роси.

 

Италианецът завърши на трето място в генералното класиране в MotoGP зад шампиона Марк Маркес и сънародника си Андреа Довициозо.

 

 

 

%d блогъра харесват това: