Мотивацията на Йери Мина е майка му и обещанието, което е дал

Йери Мина споделя, че е израснал в дълбока бедност в Колумбия. Сега, всеки път, когато излиза на зеления терен е с нагласата, че трябва да “изкара вечерята на майка си“.

Обещанието на Йери Мина

Бранителят на Евертън разкри, че като дете е бил толкова беден, че се е качвал на гърба на автобусите, за да не му се налага да плаща за билет. Когато е бил 14-годишен казал на майка си: “Ще се погрижа да бъдеш добре нахранена от ръката на Бог.”, изкарвайки прехраната си като професионален футболист.

Йери Мина е играл за Барселона, участва на Световното първенство в Русия и си спечели трансфер във Висшата лига.

“Където и да пътувам по света, за да играя футбол, мотивацията ми преди да изляза на терена винаги е вечерята на майка ми.”, споделя 24-годишният защитник.

Йери Мина вкара на Англия на Мондиал 2018
Йери Мина игра на Световното първенство в Русия и успя да отбележи гол срещу Англия

“Това идва от ранното ми детство – времена, които бяха много тежки. Не беше лесно място за израстване и когато погледна назад, искам да бъда мотивация за децата, които израстват в същите условия. Правя го за тях. Искам да бъде перфектния модел за подражание на децата у дома.”

Формата на Йери Мина е ползотворна за Евертън

Мина впечатлява с изявите си за “карамелите“, след като най-накрая успя да направи дебюта си миналия месец, възстановявайки се няколко месеца от контузия. Евертън допусна само два гола в петте мача, в които колумбиецът участва. 24-годишният футболист споделя, че това не го учудва, предвид пределната му мотивация да не допуска коженото кълбо в собствената си врата.

Мина има собствена фондация в Колумбия, която да помага на местните деца да израстват във футболно отношение

“Всичко опира до това да печелиш индивидуалните си битки. Изпитвам голяма болка, когато губим. Боли ме дори, ако допуснем гол.”

“Това е съвсем в реда на нещата. Когато излезеш на терена няма приятели. Ако трябваше да играя срещу баща си, бих дал и на него да се разбере. Съжалявам, но е така.”

%d блогъра харесват това: