Рони О’Съливан с рекорден трофей от UK Championship

Рони О’Съливан спечели рекордна седма титла на един от най-престижните турнири в снукъра UK Championship. “Ракетата” разби Марк Алън с 10 на 6 фрейма късно снощи и счупи рекорда на турнира, който се провежда в Йорк. Така Рони излиза начело по трофеи от UK Championship след като преди това делеше първото място в историята с великия Стив Дейвис. “Ракетата” подобри и рекорда на Стивън Хендри от 19 трофея от турнири, които са част от т.нар “тройна корона” – Световно първенство, UK Championship и Мастърс.

Невероятно е да направиш история. Да победиш рекорд на Дейвис и да биеш Стивън Хендри, който е моят идол и невероятен играч, е просто лудо“, заяви О’Съливан след финалния двубой.

След години на заплашване, че ще напусне световния снукър тур, О’Съливан изглежда по-силен от всякога. “Ракетата” отпразнува 43-тия си рожден ден по време на турнира и е готов да продължи да пише история този сезон.

 

Рони О’Съливан бе във вихъра си на финала

Двубоят започна равностойно в първата сесия в неделя по обяд. Двамата си размениха по два фрейма, като О’Съливан изравни след като отбеляза брейк номер 986 в кариерата си. След почивката той успя да запише 4 поредни фрейма, с които успя да поведе с 6:2 преди началото на вечерната сесия.

“Ракетата” спечели откриващия фрейм от вечерната сесия. По този начин той лиши от интрига двубоя, като бе въпрос на време да спечели седмия си трофей от UK Championship. Все пак Марк Алън показа защо се е класирал на финала. Той спечели 2 поредни фрейма, с което намали резултата. В единия той записа изключително труден брейк от 105 точки.

Последва подем в играта на Алън, който изглеждаше готов да застигне в резултата О’Съливан. Но грешка позволи на “ракетата” да се завърне на масата и да направи брейк от 57 точки, с което да спечели фрейма.

Последва силна игра на О’Съливан, който спечели трофея с 10 на 6 фрейма. Той завърши с брейк от 78 точки, с който бе коронован.

 

%d блогъра харесват това: