Пътешествие от Манчестър Юнайтед, през фабрика до исландския футбол

За всеки английски футболист да попадне в Манчестър Юнайтед със сигурност е една от мечтите. Това е и невероятен престиж, който отваря всички врати във футболна Англия. Но това не се случва със Сам Хюлсън, който е юноша на „червените дяволи“.

Хюлсън обаче не успява да развие кариерата си на Острова. Той дори се отказва от футбола, като започва да работи във фабрика. В момента бившият футболист на английския гранд се подвизава в Исландия, където печели редица трофеи.

Хюлсън се присъединява към Манчестър Юнайтед като дете

Да започнем с тази любопитна и мотивираща история. Малкият Хюлсън се присъединява към „червените дяволи“ когато той е на 9 години. Той показва невероятен прогрес в юношеските гарнитури на отбора, като дори през 2007г. той е капитан на отбора до 18 години.

Тогава Хюлсън извежда „червените дяволи“ във финала за юношеската ФА къп. Доброто представяне на младока не остава незабелязано и от Алекс Фъргюсън. Шотландецът вик още през декември същата година Хюлсън в двубоя за първия отбор.

И това става в Шампионската лига, в последния двубой на тима в груповата фаза срещу тима на Рома. За съжаление на Хюлсън той не успява да запише минути в този двубой. Така с времето младокът не успя да се установи като важен футболист за тима.

Сам Хюлсън

Младокът изпада от професионалния футбол

Освобождаването на Хюлсън от Манчестър Юнайтед го съкрушава. Липсата на сериозна игрова практика. Все пак младокът подписва с полупрофесионалния Алтринхам. Историята на Хюлсън със сигурност продължава да притеснява младите и талантливи футболисти в школата на „червените дяволи“.

„Беше невероятен шок да напусна Юнайтед, като аз бях там 10 години. Това беше всичко, което познавах“, заявява Хюлсън.

Имах множество леки травми когато напуснах Юнайтед. Това със сигурност не ми помогна в търсенето на клуб. Мои приятели ми предложиха да работя във фабрика. Аз им отговорих, че ще пробвам да видя дали това е за мен“, продължава бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

Хюлсън дори успява да си спечели място в националния отбор на Англия до 19 години. Именно поради тази причина за него бе шок да се озове от един от най-големите и модерни клубове в Англия в работник във фабрика. Но футболът е жесток!

Преминаването в Исландия

След 6 месеца работа във фабрика и тренировки и мачове в конференциите с новия си отбор, Хюлсън предприема изненадващо решение.

Малцина са английските футболисти, които решават да излезят от пределите на Острова в развитие на футболната си кариера.

Сам Хюлсън

Но юношата на „червените дяволи“ решава да отиде на север в търсене на възраждане на кариерата си. И той попада във Фрам, който се намира в столицата Рейкявик.

Седем години по-късно Хюлсън продължава да играе в първенството на Исландия. Той се състезава за трети отбор в тази страна – Грендавик. Той не мисли за връщане в Англия. Хюлсън дори е направил семейство, като има дете от своята исландска приятелка.

Имах нужда от нещо свежо и вълнуващо, за това не съм го обмислял много. Щях да го ползвам за опит ако не се беше получило“, заявява Хюлсън за решението си да премине в Исландия.

Тука съм вече 6 години и съм си устроил живота тук“, завършва бившият „червен дявол“.

%d блогъра харесват това: