Волейболните национали имат нов треньор

Силвано Пранди е новият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол. Това стана официално факт, след като вчера италианският специалист подписа договор с Българската федерация по волейбол.

Кантрактът е до края на януари 2020 година, когато ще е преминала и Европейската олимпийска квалификация. При класиране за игрите в Токио договорът ще бъде автоматично ще бъде продължен.

В следващите седмици ще бъде уточнен щабът, с който ще работи Пранди при завръщането си.

За последно 71-годишният специалист бе треньор на френския “Шомон“.

Силвано Пранди

Пранди ръководи българския национален отбор в периода 2008-2010 г., като го изведе до бронзовите медали на Европейското първенство през 2009 година.

„За мен е голямо удоволствие и чест да се завърна начело на българския отбор, който ми донесе много позитивни спомени. Приемам с голям ентусиазъм задачата да класирам отбора за Олимпийските игри. Предстои и Европейско първенство, което също представлява голям стимул за мен. Давам си сметка, че пътят към Токио ще бъде много труден, но вярвам, че с усилията на треньорския щаб, състезателите и българската федерация тази цел може да бъде постигната”, коментира Пранди за официалния сайт на БФВ.

Първото официално състезание за него начело на тима ще бъде Лигата на волейболните нации. България ще бъде домакин на два турнира – във Варна и Пловдив, и гостува на Аржентина, Бразилия и Китай.

%d блогъра харесват това: