Обявиха тримата играчи, които ще се борят за приза “Футболист №1 на България”

Тримата играчи с най-много гласове в анкетата за “Футболист №1 на България” за 2018 година са ясни – Тодор Неделев (Ботев), Кирил Десподов (ЦСКА) и Георги Петков (Славия).

Това разкри “Нова телевизия”.

Гласуването на спортните журналисти приключи преди Коледа, но крайните резултати ще са ясни на 6 януари, когато е церемонията.

През последните три години на върха неизменно беше Ивелин Попов.

Капитанът на националния ни тим не попадна в тройката, заради “треньорската контузия” която получи в “Спартак” (Москва). От началото на кампанията Попов е взел участие в 13 мача – шест, от които като титуляр и 7 като резерва.

Офанзивният халф е ненужен в “Спартак”, като дори и не пътува с отбора за подготвителен лагер в ОАЕ. Очаква се Попов да бъде трансфериран в друг тим още през януари.

Георги Петков спечели Купата на България със “Славия” и се завърна с екипа на родината, въпреки че е на 42 години.

Petkov_Slavia_Septemvri

Петков смята, че заслужава наградата.

“Взех Купата на България, така е. Ако се гледа кой какво е постигнал през годината, то аз трябва да съм. Нека журналистите преценят, тъй като не ми е фиксидея”, каза Петков пред “Нова телевизия”.

Неделев и Десподов направиха силна есен, като бяха в основата и на добрите игри на националния отбор.

Тодор Неделев вече взе една награда тази година, като беше отличен за най-добър играч за миналия сезон в анкетата на футболистите.

Тодор Неделев

 

%d блогъра харесват това: