Причината, поради която Хари Кейн влезе в игра срещу Транмиър

Късно снощи отборът на Тотнъм победи със 7:0 тима на Транмиър в третия кръг на ФА къп. „Шпорите“ се намират в невероятна форма и с лекота преодоляха съперника си. Маурисио Почетино даде шансове на някои футболисти, които рядко получават шанс за изява.

В този двубой Фернандо Йоренте се отчете с три попадения и хеттрик. Изненадващо за всички в 74-та минута в игра се появи Хари Кейн, звездата на „шпорите“ в атака.

 

Появяването при резултат 0:6 в игра на Хари Кейн, един от основните футболисти на Англия, разгневи общността на Острова. Според повечето анализатори той е можел само да получи травма в този двубой, която да коства добрата му форма през сезона.

Но причината, която след двубоя изтъкна Маурисио Почетино е повече от невероятна. Мениджърът на „шпорите“ показа невероятно уважение към своя опонент.

Хари Кейн се появява в игра в знак на уважение

Беше заради уважението. Уважение към хората, към опонента. Те няма да имат много шансове да видят Хари Кейн да играе в състезание като ФА къп“, заяви Почетино след двубоя.

Заради различни причини аз взех решението да пусна Кейн на терена. Една от тези причини и най-важната от тях е да покажем уважение на хората, които са тук, за да могат те да видят Хари Кейн, който е икона в английския футбол“, продължава мениджъра на Тотнъм.

%d блогъра харесват това: