Оказаки ще смени клубната принадлежност във Висшата лига

Шинджи Оказаки – японски национал и футболист на Лестър най-вероятно ще напусне клуба още до края на месеца, в търсене на повече игрови минути.

Хъдърсфийлд взима Оказаки?

Териерите” излизат на преден план, като евентуален купувач на 32-годишният нападател, макар че интерес към правата му не липсва.

Контрактът на Оказаки с “лисиците” изтича в края на сезона и самият той призна, че ще му се наложи да напусне, за да може да се бори за шанс в състава на Япония на Световното първенство през 2022г. в Катар.

“Съставът се променя и клубът се променя. Сега търся различно предизвикателство.”, каза футболистът пред Лестър Мъркюри.

“Аз също искам да направя промяна. Обичам Лестър като собствено семейство, но е време за друго предизвикателство в Европа.”

“Не знам дали ми се иска да остана или да си тръгна, но искам да остана в Европа. След четири години има Световно първенство и искам да играя на Световно първенство отново.”

Оказаки Япония
Оказаки иска да продължава да бележи за страната си

Оказаки е трети във вечната ранглиста на Япония по брой отбелязани голове (50). Има 116 мача с екипа на “самураите” и изглежда крайно амбициран да изведе тима на Мондиал 2022.

Вагнер не взе отношение на въпрос за Оказаки

“Не мога да потвърдя нищо, за което и да е име.”, коментира мениджърът на Хъдърсфийлд Дейвид Вагнер на журналистически въпрос за Оказаки.

Вагнер по темата Оказаки
Вагнер не полежа да вземе отношение по темата Оказаки

“Не обичам да коментирам индивидуални имена. В това няма смисъл, тъй като прозорецът е отворен, трябва да сме търпеливи – от другата страна никой от играчите не е наш играч.”

“Териерите” се намират на незавидното последно място във временното класиране на Висшата лига с актив от едва 10 пункта. Тимът на Вагнер също така има най-слабото нападение в лигата, отбелязвайки само 13 гола.

Още по-стряскащ е факта, че измежду седмината нападатели на “териерите”, дело е цифром и словом 1 (един) гол! Голмайстор на отбора е централният бранител Матиас Йоргенсен, който е вкарал цели три попадения.

%d блогъра харесват това: