Най-възрастният футболист подписа нов договор

51-годишният японски футболист Казуйоши Миура подписа нов договор с японския ФК Йокохама. Така най-възрастният футболист в света ще играе поне още една година, когато ще е вече на 52 години. Нападателят, който има 89 двубоя за националния отбор на Япония, ще играе във втората дивизия на страната на изгряващото слънце.

Мисля, че искам да се изправя лице в лице с футбола и да тренирам всеки ден на максимална мощност“, споделя Миура.

Интересен факт е, че Миура е роден в същия месец, същата година като италианската легенда Роберто Баджо, който се отказа от футбола през 2004г.

През 2017г. Миура счупи рекорда на великия Стенли Матюс за най-възрастен футболист, който отбелязва гол в професионален двубой.

Статистиката на най-възрастния футболист

През 1982г., когато е само на 15 години, Миура напуска Япония в посока Бразилия да преследва своята футболна мечта. Той подписва със Сантос, за който прави професионален дебют през 1986г.

Миура бе голмайстор и най-добър играч в дебютното издание на Джей лигата, шампионата на Япония през 1993г. Тогава той победи легендата на английския футбол Гари Линекер.

През 1990г. Миура направи дебют за националния отбор на Япония. За Световното първенство през 1998г. той отбелязва 14 гола в квалификациите, с което класира „самураите“ на Мондиала.

През 2005г. Миура, на 38 години, премина в отбора на ФК Йокохама, в който продължава да играе и е записал над 250 двубоя.

 

%d блогъра харесват това: