Дейвид Вагнер вече не е мениджър на Хъдърсфилйд

Дейвид Вагнер стана поредният мениджър във Висшата лига, който загуби работата си. Направилият фурор с тима на Хъдърсфийлд мениджър оставя отбора на последна позиция в лигата с минимални шансове да се спаси.

Късно снощи „териерите“ заявиха, че договорът е прекратен по взаимно съгласие. Отборът се намира в серия от 11 двубоя в лигата без победа. След 22 кръга Хъдъсфийлд има едва 11 точки.

Нямах никакво намерение да уволня Дейвид този сезон. Но той, бъдейки голям човек, дойде при нас и каза, че има нужда от почивка от напрежението на футболния мениджмънт“, заяви президентът на „териерите“ Дойн Хойл.

„Обсъдихме дали това да се случи веднага, но той също така заяви, че е готов даде всичко от себе си до края на сезона и лятото да ни напусне“.

Временен мениджър на Хъдърсфийлд ще стане Марк Хъдсън, който в момента е треньор на резервите на „териерите“. Той ще има тежък дебют начело на Хъдърсфийлд. Последният в лигата ще се изправи срещу шампионите и намиращи се в невероятна форма Манчестър Сити.

Вагнер сътвори чудо с Хъдърсфийлд

Немският мениджър пое „териерите“ през ноември 2015г. Той успя да стабилизира отбора, който се намираше в долната половина на таблицата на Чемпиъншип. Следващия сезон бе магически за Хъдърсфийлд. Отборът стигна до промоцията във Висшата лига през плейофите.

Миналата кампания, срещу всички залози, Хъдърсфийлд успя да се спаси от изпадане с корав футбол и себераздаване. Но този сезон всичко сочи, че „териерите“ ще изпаднат.

%d блогъра харесват това: