Може да изхвърлят Барселона от Купата на краля

Отборът на Барселона може да бъде дисциплинарно изхвърлен от турнира за Купата на краля. Причината се крие във факта, че „блаугранас“ са използвали играч, който е бил наказан.

Става въпрос за първия двубой срещу Леванте, в който 19-годишният Чуми бе в титулярния състав на Ернесто Валверде. Проучване на вестник „Ел Мундо“ показва, че младокът е трябвало да изтърпи наказанието си в отбора на резервите.

Това означава, че от испанската футболна федерация може да изхвърли „блаугранас“ от турнира по дисциплинарен път.

„Когато играч изтърпява наказанието си с отбора, той не може да играе за друг отбор“ се казва в официалните правила на футболната федерация, цитирани от испанския вестник.

„Наказаният играч не трябва да вземе участие в нито един двубой на тимовете, докато той не изтърпи наложеният брой мачове като наказание“.

Реал Мадрид допусна същата грешка за Купата на краля

Отборът на Реал Мадрид вече изпита силата на същото правило. През декември 2015г. „кралския клуб“ бе изхвърлен от турнира за Купата на краля. Тогава от „лос бланкос“ използваха Денис Черишев, който имаше наказание, което му бе наложено от тима на Виляреал.

%d блогъра харесват това: