Кристиано Роналдо прие санкция от 18,8 милиона евро за укриване на данъци

Суперзвездата Кристиано Роналдо ще приема глобата, която ще му бъде наложена от съда в Мадрид за укриване на данъци. Роналдо се появи в съда със своята годеница Джорджина Родригес. Пред входа на съда имаше тълпа от хора сред които куп журналисти които се опитаха да извлекат някаква информация от Роналдо.

Той отдели само няколко минутки пред съда, за да раздаде автографи на група фенове, които бяха решили да го посрещнат. Интересен факт е ,че в споразумението е включена и 23-месечна присъда. Факт е , че Роналдо няма да прекара време в самия затвор , а за сметка на това ще бъде в пробация. Самото съдебно заседание продължи няколко минути, защото Роналдо без да възразява прие решението на съда.

Историята на обвинението срещу Роналдо

“Роналдо, петкратен носител на з;атната топка Ballon d’Or, бе обвинен в избягване на плащането на данъци в Испания за периода между 2010 и 2014 г., когато играеше за Реал Мадрид и живееше в испанската столица.

Случаят акцентира върху доходоносни сделки с права върху изображения. Прокурорите твърдят, че приходите са били прехвърляни чрез компании с ниски данъци в чужди държави, за да се избегне плащането на необходимия данък. В съда, като част от сделката си, Роналдо призна за четири случая, като общия размер възлиза на 5,7 млн. евро, които се дължат, съобщи испанската информационна агенция EFE. През 2017 г., когато първоначално се появиха обвиненията, прокурорите заявиха, че това е “доброволно и съзнателно нарушение на фискалните му задължения в Испания“.

Щаби Алонсо също посети мадритския съд

Бившият съотборник на Роналдо, в Реал Мадрид, Хаби Алонсо също се яви в съда във вторник във връзка с подобни престъпления, възлизащи на около 2 милиона евро. Алонсо се явява за първи път пред съда, като е изправен пред потенциална присъда до пет години. За разлика от Роналдо, той все още не е сключил никаква сделка с властите и е запазил статут на невинен.

Скоро след началото на процеса срещу Алонсо, съдът прекрати производството, за да разгледа дали е компетентен да разгледа делото, или ако трябва да бъде отнесен до друг наказателен съд, съобщава EFE.
Предстои да видим развоя и на Хаби Алонсо, но със сигурност до момента не е имало случай в който даден футболист да не е декларирал данъци и да се е разминал без никаква глоба.

 

%d блогъра харесват това: