Кристъл Палас се обвърза с бразилски страж до края на сезона

Кристъл Палас си осигури услугите на нов страж в лицето на бразилеца Лукас Пери. “Орлите” подписаха договор с 21-годишният вратар за наем до края на сезона.

Лукас Пери пристига от тима на Сао Паоло, в чиито редици успя да прогресира като футболист, стигайки до националния отбор на Бразилия под 20г.

Огромен шанс за младия вратар

В контракта на 197-сантиметровия страж има и опция за постояно откупуване. Самият той коментира новината с въодушевление:

“Чувството е наистина невероятно, наистина съм доволен да се присъединя към клуба.”, казва Пери.

Лукас Пери Бразилия под 20г.
Лукас Пери има 5 мача за националния отбор на Бразилия под 20г.

“Още преди два месеца знаех за възможността да дойда в Палас. Оттогава съм много нетърпелив да дойда тук, тъй като наистина желаех това да стане. За мен това е нещо огромно, много важно. Това е шансът на моя живот и съм готов да направя каквото е нужно.”

Вратарската криза в Кристъл Палас

Титулярните вратари Висенте Гуята и Уейн Хенеси са контузени, та Рой Ходжсън бе принуден да използва 39-годишния Хулиано Сперони в мача срещу Ливърпул, загубен с 4:3. Сега вратите са широко отворени пред младия Пери да докаже своите качества и да си спечели постоянен контракт с “орлите”.

На въпрос какъв е неговият стил, стражът отговаря:

“Наистина обичам да пазя вратата – това е най-важното нещо за един вратар. Днес вратарите трябва да умеят да играят с крака. Сигурността е всичко обаче, това е сигурност за отбора; най-важното нещо е да си спечелиш доверието на тима.”

“В Англия е по-трудно. Тук ти е нужна повече физическа сила, за да играеш. Мисля че концетрацията трябва да бъде на по-високо ниво.”

 

%d блогъра харесват това: