Изключителен Алберт Попов с 6-то място в Шладминг

Най-добрият български скиор Алберт Попов продължава да изумява с невероятната си форма този месец. Талантливият ни представител в зимния спорт успя да постигне нов личен рекорд, заемайки 6-то място в слалома, който се проведе в австрийския зимен център Шладминг.

Припомняме, че само преди дни Попов успя да завърши на 9-то място в изключително трудния слалом в друг австрийски курорт Китцбюел.

Първият манш за българския скиор бе обещаващ, като Попов успя да завърши на 9-то място след като се спусна за 54.58 сек. Във втория манш българският скиор бе още по-добър, като успя да влезе за първи път в кариерата си в топ 6 в старт от Световната купа.

Хиршер бе над Всички, Алберт Попов на почти 3 секунди от него

Отново над всички бе австрийският скиор Марсел Хиршер. Той направи изключително спускане, без никакви грешки и напълно разби конкуренцията си.

Носителят на големия кристален глобус победи с над 1 секунда и 20 стотни втория в подреждането Алекси Пинтуро. Трети е Даниел Юл от Швейцария с пасив от 1.60 секунди. Другият голям фаворит в тази дисциплина Хенрик Кристоферсен не успя да завърши състезанието.

%d блогъра харесват това: