Почина човекът, изградил клас’92

Тъжни новини сполетяха тима на Манчестър Юнайтед. Бившият мениджър на академията на „червените дяволи“ Ерик Харисън е починал късно снощи. Той си отиде от този свят на 81-годишна възраст, но остави името си в историята на английския тим. Именно когато той е начело на академията на Юнайтед се появиха едни от най-талантливите футболисти в близкото минало. Той стои зад изграждането на популярния клас’92 в края на миналото столетие.

Тогава от академията в първия отбор се появиха футболисти като Раян Гигс, Дейвид Бекъм, Пол Скоулс, братята Гари и Фил Невил, както и Ники Бът. Тези футболисти бяха в основата на тима, който спечели знаменит требъл преди точно 20 години.

Нашите мисли и молитви са със семейството на Ерик и приятелите му в тези тежки времена“, се казва в изявлението на „червените дяволи“.

Клас’92 показва своята признателност

Един от първите футболисти, които изказаха съболезнованията си, бе Гари Невил. „Ние изгубихме нашия ментор, нашия треньор, човекът, който ни изгради. Той ни научи как да играем, как никога да не се предаваме, колко важно бе да спечелиш вътрешната си борба и какво ни трябва за да играем за Манчестър Юнайтед. Ерик, ние ти дължим всичко“, емоционално написа в Туитър Невил.

 

Comments

comments

%d блогъра харесват това: