Андрей Жеков влиза в треньорския щаб на “Левски”

Андрей Жеков прекрати официално състезателната си кариера и сега се насочва към треньорската професия.

Жеков ще се присъедини към “Левски” (София) и ще бъде помощник треньор на Владимир Николов.

Андрей Жеков ще помага и за развитието на разпределителите в школата на клуба. Дебютът му на пейката на “сините” ще бъде този петък в домакинския мач с “Добруджа 07“.

Срещата е от 18:30 ч. в столичната зала “Универсиада”.

“Доволен съм, че ще имам възможността отново да се занимавам с волейбол и се надявам да се справя в новото поприще. Имам известни наблюдения върху отбора,но тепърва ще се запозная в детайли. Събрани са както опитни играчи, с които дори съм се състезавал, така и млади, талантливи момчета. Смятам, че със знанията, които съм натрупал във волейбола, мога да бъда полезен и се надявам да ги предам като треньор.

Работата с подрастващи е много отговорна, трябва да се върши с търпение и познание. Надявам се да им предам както технически умения, така и да бъдат дисциплинирани и отборни играчи, защото това са едни от основните неща, които са били важни за мен като състезател. С Владо сме играли успешно заедно много време – над 15 години, включително и една в Италия. Много се надявам да продължим това и в ролята си на треньори”, заяви пред крубния сайт на Левски Андрей Жеков

Състезателната кариера на Жеков стартира в “Славия“, с който става шампион едва 16-годишен. На 19 се мести в тогавашния “Левски Сиконко” и в периода 1999–2006 г. печели още 6 титли и 5 купи на страната.

След това поема към чужбина и кариерата му преминава през “Нефтяник” (Русия), “Патрон” (Гърция), “Олимпиакос” (Гърция), “Галатасарай” (Турция), “Пиаченца” (Италия), “Томис” (Румъния), “Бешикташ” (Турция) и “Галац” (Румъния).

Андрей Жеков има над 250 мача за националния отбор, с който печели три бронзови медала – от световното първенство в Япония (2006 г.), Световната купа в Япония (2007 г.) и европейското в Турция (2009 г.).

%d блогъра харесват това: