Причината Карим Бензема да не премине в Барселона преди 10 години

Може да ви се струва странно, но преди 10 години Карим Бензема бе много близо до трансфер в Барселона. Тогава настоящият нападател на Реал Мадрид бе в Лион и събра погледите на големите отбори в Европа с невероятните си попадения за „хлапетата“.

Връщаме се до началото на сезон 2008/09, когато Пеп Гуардиола току що бе поел властта в Барселона. По това време „каталунците“ разполагаха със Самуел Ето‘о, но според испанския специалист той не се вписваше в неговата концепция за играта.

Тогава Чики Бегеристайн, тогавашният технически директор на „блаугранас“, бе предложил на Гуардиола талантливият нападател на Олимпик Лион. Дори Барселона и Лион са били в напреднали преговори за играча.

Бегеристайн дори посетил френския футболист в неговия дом във Франция за да проведат преговори за евентуален трансфер в Каталуния.

Карим Бензема разочаровал Бегеристайн с „интервюто“

Техническият директор на Барселона подложил Бензема на своеобразно интервю. Бегеристайн останал недоволен от представянето на френския футболист. Според бившата легенда, Бензема бил затворен в себе си, срамежлив и не правил контакт с очите, когато говорил.

Това накарало Бегеристайн да спре трансфера, тъй като си е мислил, че Бензема трудно би се адаптирал към отбора.

Представете си само какво би се случило, ако Бензема бе преминал при „блаугранас“ вместо в „кралския клуб“.

%d блогъра харесват това: