Фен на Арсенал с рекорд за най-дълъг ФИФА маратон

Редица са хората, които са пристрастени към популярния футболен симулатор ФИФА. Такъв е и почитателят на Арсенал Кристофър Куук. Той подобри световния рекорд за най-дълъг маратон на популярната игра. И той го направи, докато и събираше пари за благородна кауза.

Новият най-добър рекорд за продължително играене на играта без да се спре е 48 часа, 49 минути и 41 секунди. Той подобри с над 40 минути предишният рекорд.

Но този успех не е дошъл лесно. В последните 17 часа Куук е спечелил само един двубой, като е изпитвал невероятна умора и е загубил чувствителността в пръстите си.

ФИФА маратонът помогна на добра кауза

Всъщност това постижение на Куук не е направено просто за да покаже любовта си към футболния симулатор. Почитателят на Арсенал подпомогна каузата Special Effect. Тя се стреми да направи живота на хора с различни физически проблеми по-добър, като използва специални игри и виртуална реалност.

Благодарение на над 2 дни игра, той е успял да събере, заедно с хората, които го гледали на живо, сериозна сума за болните във Великобритания.

%d блогъра харесват това: