Богдан Николов беше преизбран за президент на Българската федерация по мотоциклетизъм

Богдан Николов беше преизбран за президент на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) на проведеното Общо събрание на централата.

Бившият европейски и световен шампион получи 54 гласа от присъстващите делегати, а двамата му опоненти събраха съответно – 4 гласа за Георги Недев и 3 за емблематичния Димитър Рангелов.

Досегашният вицепрезидент на БФМ не попадна в управата на централата.

С този петгодишен мандат Николов ще закръгли 30 години начело на федерацията.

“Станах като Иван Славков, даже и го подминах. Но това не е важно. Дали с мен или без мен въпроса е децата да се развиват, да нямат никакви контузии и да имаме успехи”, коментира Богдан Николов.

Той е начело на БФМ от 1994 г. По време на управлението на Богдан Николов България стана редовен домакин на стартове от Световния шампионат по мотокрос. Федерацията беше белязана и от скандали, включително и отнемане на лиценза заради големи задължения.

В крайна сметка лицензът беше възстановен, а през 2018 г, държавата осигури 1.6 милиона лева за провеждане на стартове.

Николов обяви, че през тази година България ще бъде домакин на стартове от Световния шампионат по мотокрос само във фрийстайла. Той ще се проведе на 14 декември в “Арена Армеец”.

“Ще има доста европейски шампионати по мотокрос, писта и супермото. А за Севлиево (мотополигон Горна Росица) тази година нито устно, нито писмено пожелаха да организират състезания, а насила хубост не става“.

“В момента също имаме задължения между 600 и 700 хиляди лева. Свикнахме да дължим пари. Надявам се новият управителен съвет да ни помогне да ги разчистим и да започнем от нулата”, добави президентът на федерацията.

В новия Управителен съвет влизат Даниел Капсъзов (бизнесмен), треньорът по карате Димитър Тодоранов и кандидатът за президент Георги Недев. Последният е дългогодишен състезател и общински съветник във Велико Търново.

„Тази година в парка на световният шампионат ще има четирима българи. Двама в европейския и двама в световния. Петър Петров в клас МХ 1, Хакан Халми в МХ 2, Майкъл Иванов в европейското клас 250 сс и Николай Малинов в 125 сс. Майкъл има шансове да попадне в десетката, че и по-напред.

Николай също има шансове да попадне в първите 10 или 15. За Хакан Халми това ще е дебют и ще трябва да изчака. Петър Петров започна добре с 5–о място в Олсънпарк, но може да постигне по-добри резултати от миналата година”, завърши Богдан Николов.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: