Славиша Стоянович пое националния тим на Латвия, съобщи Латвийската футболна федерация.

49-годишният специалист подписа тригодишен договор и ще замени на поста финландския наставник Миксу Паателайнен, който напусна след изтичането на контракта си през декември.

Стоянович напусна поста в “Левски” през януари, след като стана ясно, че на негово място е избран да застане от новите силни хора в клуба Георги Дерменджиев.

,,Славиша Стоянович беше нашият първи избор за селекционер, нашият приоритет за поста старши треньор“, заяви президентът на Латвийската футболна федерация Каспарс Горкс.

– Говорихме с него още през декември, но той имаше действащ договор. Това усложни ситуацията. Заради това разглеждахме и други варианти. Радвам се, че нещата се развиха така и успяхме да вземем точно него”, допълни Горкс.

Латвия е в група G в квалификационната кампания за Евро 2020 заедно с отборите на Полша, Австрия, Израел, Словения и Македония.

Футболният тим на Латвия не се е класирал за финалите на голям форум след единственото си участие на Европейското през 2004.

Първият тест за Сточнович ще бъде на на 21 март, когато неговия тим гостува на Македония в своята първа квалификационна среща. Три дни по-късно Латвия ще се изправи срещу Полша.