Льов няма да вика повече в националния на Германия Мюлер, Боатенг и Хумелс

Селекционерът на Германия Йоаким Льов разкри, че повече няма да разчита на трима от основните футболисти, с които спечели световната титла от Мондиала в Бразилия през 2014-та година.

Това са Томас Мюлер, Матс Хумелс и Жером Боатенг.

Льов има желание да проведе подмладяване в състава след кошмарната за германците 2018 година, в която отборът отпадна още в груповата фаза на световното първенство и завърши на последно място в групата в турнира Лига на нациите.

“2019 година ще даде ново начало на Германия”, заяви специалистът. “Те прекараха наистина дълго време в германския национален отбор. Благодаря на Матс, Жером и Томас за успешните, изключителни и уникални години, които прекарахме заедно. За мен беше важно да обясня на играчите и на треньорите на Байерн моите мисли и намерения”, разкри наставникът на Бундестима.

“Те все още са играчи от световна класа и са лидери на своя клуб, които гарантират успехи. Сега обаче е важно да поставим основите за бъдещето на националния тим. Искаме да придадем нов образ на отбора. Убеден съм, че това е правилната стъпка. Тъй като 2019-а е година на евроквалификации, младите момчета ще имат възможност да се развият на терена”, сподели Льов.

30-годишните Хумелс и Боатенг, и 29-годишният Мюлер имат общо 246 мача с екипа на Бундестима, но формата им както за “Байерн” (Мюнхен), така и за националния отбор не е добра в последната година.

Феновете ще видят “новата” Германия на Йоаким Льов за първи път в контролата със Сърбия във Волфсбург след две седмици, както и в квалификацията с Холандия в Амстердам на 24 март

%d блогъра харесват това: