Чикаго домакин на финалната шестица в Лигата на нациите при мъжете

Американският град Чикаго ще бъде домакин на финалната шестица от турнира на Волейболната лига на нациите при мъжете.

Двубоите ще се изиграят в зала “Кредит Юниън 1 Арена” в Университета на Илинойс. Съоръжението има капацитет 10 000 места.

В битката по пътя към медалите към домакините от САЩ ще се присъединят и най-добрите пет отбора от груповата фаза. Мачовете ще се проведат в периода 10-14 юли.

16-те отбора във второто издание на Лигата на нациите стартират пътя си на 31 май.

Форматът на Волейболната лига на нациите се запазва, като ще има пет седмици предварителен кръг, в които всеки отбор ще играе 15 мача на отделни турнири. Всяка страна ще бъде домакин на поне един турнир, а някои ще приемат по два.

Припомняме, че България е домакин на два турнира, като Варна ще приеме третия уикенд (14-16 юни). Съперници на националите ни са Япония, Италия и Австралия. След това зала “Колодрума” в Пловдив ще стане арена на битките от последния уикенд (28-30 юни). В Пловдив “лъвовете” ще играят  с Иран, Сърбия и САЩ.

В първото издание на престижната надпревара, под новото име Волейболна лига на нациите, златото бе спечелено от Русия, която на финала надигра домакините от Франция. Тимът на САЩ завърши с бронзовите отличия.

 

 

 

%d блогъра харесват това: