Чочев аут до края на сезона

Българският национал Ивайло Чочев е счупил капачка на дясното коляно и ще пропусне мачовете на България и клубния си отбор “Палермо” до края на сезона.

Халфът пострада в едно единоборство с Марко Вешович по време на евроквалификацията срещу Черна гора снощи (1:1) и бе изнесен на носилка.

Чочев бе откаран в болница за ядрено-магнитен резонанс, който е показал фрактура на капачката.

Националът е рядък случай в медицината, защото имал т.нар. “двойна капачка” на коленете . При сблъсъка с Вешович той е счупил горната.

Според първоначални прогнози Чочев се нуждае от около 40 дни докато фрактурата зарасне, а след това се започва с рехабилитация, Шансовете му да играе до края на сезона са малки. Това беше първи мач на Ивайло Чочев за националния тим след продължително лечение на контузия в глезена.

На Ивайло му предстои операция, която най-вероятно ще бъде извършена в Италия, а българският футболист ще се възстановява под контрола на лекарския щаб на “Палермо“, където играе от 2014 г. насам

Това е трета травма в националния тим след отпадането на Кирил Десподов и Пламен Илиев. Българските национали гостуват на Косово в понеделник (25 март) във втори мач от квалификациите.

 

 

Снимка:Bulphoto

 

%d блогъра харесват това: