Нападателят на Петра Квитова получи осемгодишна присъда

Мъжът, който нападна известната чешка тенисистка Петра Квитова през 2016 година и я прободе с нож, получи наказание от още 8 години затвор при строг режим, съобщават медиите в страната.

Решението на регионалния съд в Прага не е окончателно и може да бъде обжалвано.

33-годишният Радим Зондра бе осъден в обвинение за сериозни телесни щети и нахлуване в апартамента на Петра Квитова.

Чешката тенисистка беше нападната в апартамента си на 20 декември 2016 година от Радим Зондра при oпит за грабеж.

Квитова получи ужасни наранявания на лявата си ръка, след като се опита да се разправи с крадеца, който нахлу в дома й в Простейов.

Полицията заяви, че нападателят не е знаел в кой апартамент влиза, след като се е представил за техник, който проверява бойлери.

След нападението животът на Петра беше в опасност, като тя претърпя множество поражения на силната си лява ръка, с която играе. Разследването продължи много дълго време, като се налагаше Квитова да разпознае нападателя си.

Въпреки мрачните прогнози на лекарите, които дори я предупредиха, че има опасност да загуби пръстите си, шампионката на Уимбълдън (2011 и 2014) се възстанови и продължи своята успешна професионална кариера.

Тя се завърна в професионалния тенис през май 2017-а, а 18 месеца по-късно игра финал в Големия Шлем на Australian Open, но загуби битката за титлата от Наоми Осака. В момента Квитова е №2 в световната ранглиста при дамите.

Цялата история на Петра Квитова може да прочетете в следващия материал.

%d блогъра харесват това: