7 факта за новия стадион на Тотнъм

Останаха броени дни до официалното откриване на новия стадион на Тотнъм. „Шпорите“ най-сетне се завръщат у дома след почти 2 години игра на „Уембли“. В сряда лондончани ще посрещнат тима на Кристъл Палас на 62-хилядното бижу.

Вчера легендите на Тотнъм се изправиха срещу тези на Интер в демонстративен двубой, с който бе поставено началото на футболните сблъсъци на новото съоръжение. За отбора на легендите на „шпорите“ бившият футболист на тима Димитър Бербатов отбеляза красиво попадение.

Факти за новия стадион на Тотнъм

Признание към стария „Уайт Харт Лейн“

Новият стадион е издигнат на мястото на стария, но не само това е почитта към стария дом на тима. Цялата зона около стадиона е изградена с рециклирани материали от събарянето на стария стадион. Също така има място в южната трибуна, където е обозначено къде точно е била точката на центъра на стария терен. Някои от стените на стадиона са декорирани с програми от стари мачове, играни на „Уайт Харт Лейн“.

Южната трибуна

„Анфилд“ има Коп, Борусия Дортмунд има „жълтата стена“, а сега Тотнъм има свой подобен вариант, който все още няма име. Той към момента е познат като южната трибуна. Тя разполага с 17 500 места и е специално изградена от специалисти по акустиката. Така се очаква на новия стадион да има възможно най-добрата атмосфера.

Пивоварна

На стадиона има редица места за забавление и отдих. Но едно от тях прави впечатление. Новият стадион на тима е първият във Висшата лига, който има собствена микро пивоварна в трибуните. Местна пивоварна е спечелила състезанието за този кът и ще предлага класическа лондонска бира на феновете в югоизточния ъгъл на стадиона.

Бар „Голлиния“

Но пивоварната не е единственото забавление на новото бижу на „шпорите“. Стадионът разполага с най-дългия бар в Европа. Той е с дължина от 65 метра и ще може бързо да обслужва феновете преди двубоите, на полувремената или след мача.

 

Терен за НФЛ

Отборът на Тотнъм има споразумение с НФЛ за провеждането на минимум 2 двубоя на година за следващите 10 сезона. Интересно е, че под футболния терен, има оригинално игрище за американски футбол. По този начин тревното покритие за футбол няма да се нарани по време на тези двубои. Спомняте си, че през есента на „Уембли“ също имаше подобни двубои, а след това тревното покритие на стадиона бе пострадало. Процесът по подмяна на двете игрища продължава 25 минути.

Плащане без книжни пари

Целият проект в стадиона на Тотнъм е направен да има места, където феновете на похарчат парите си. Но има уловка. Никъде на новата арена няма да се допускат плащания в кеш. Всички места за забавление, включително един от най-големите клубни магазини, ще бъдат снабдени само с възможност да приемат плащане чрез карта или друг метод, който не включва пари в кеш.

Небесна разходка

Тази атракция все още се изгражда, но се очаква в скоро време Лондон да има още един притегателен център за туристите. Небесна разходка е проект, който предполага стъклена пътека, която минава 40 метра над стадиона и дава невероятна гледка към града.

%d блогъра харесват това: