Верея затъва все повече, губи лиценза си

Отборът на Верея Стара Загора изпада във все по-тежка ситуация. Заралии са на прага да загубят професионалния си лиценз. Това означава, че те няма да играят в Първа или Втора лига следващия сезон, независимо от представянето на клуба до края на сезона.

Финансовата криза в клуба от Стара Загора е сериозна. Тимът не е плащал от месеци заплати, което принуди редица футболисти да напуснат. В допълнение към това Елиаш да Силва и Венцислав Бенгюзов вече осъдиха клуба, който трябва да заплати по 50 000 лева на двамата.

Отделно клубът има задължения към НАП, като само малка част от тях са покрити. Така може да се стигне до ситуацията с ЦСКА, след като през 2015г. „армейците“ бяха изхвърлени от елита заради задължения към НАП и липса на план за погасяването им.

На Верея е отпуснат последен срок за разсрочване на задълженията, но това едва ли ще се случи. В началото на годината пристигнаха руски инвститори, които обещаха да заздравят финансовото положение на клуба.

Те така и не се появиха пред камерите, като в края на март напуснаха Стара Загора. С тях си заминаха и чужденците, като до края на сезона клубът ще играе основно с юноши.

Съмнения за черно тото на мачове на Верея

Миналата седмица отборът получи писмо, с което се споменава, че започва разследване на двубоя на тима срещу Етър. В него „болярите“ се наложиха с 3:0, като този двубой е изкочил в системата за ранно предупреждение за черно тото на УЕФА.

По-рано през сезона тимът вече получи глоба за съмнения за симулативна игра. Ако се докаже неспортсменско поведение от страна на Верея, то тимът може да бъде изхвърлен от елита още този сезон. Санкцията предполага глоба от 40 000 лева, както и изпращане на тима в по-долна дивизия, като отборът няма право да доиграе сезона.

Всички тези предпоставки означават, че най-вероятно още няколко двубоя делят Верея от изхвърляне от професионалния футбол. Почти сигурно е, че тимът няма да може да играе във Втора лига следващия сезон и ще изпадне в аматьорските дивизии.

%d блогъра харесват това: