Григор Димитров започна с победа в Монте Карло

Григор Димитров започна убедително участието си на силния турнир от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Българинът победи с 2:0 сета (7:5, 6:4) срещу Матео Беретини от Италия. Димитров записа солидна игра, с което показа, че изглежда готов за битките на клей.

Труден първи сет за Григор Димитров

Още в първия си сервис-гейм българинът имаше сериозни проблеми. Гришо трябваше да спасява две точки за пробив. Той не се справи и Беретини започна с пробив, който бе затвърден и той започна с 2:0 гейма в началото на двубоя.

Това подейства добре за Гришо, който успя да си спечели, макар и трудно, подаването. Последва пробив за българина, с което резултатът бе изравнен 2:2. Подемът в играта на Гришо продължи с трети пореден гейм, с което поведе с 3:2.

В осмия гейм Гришо можеше да стигне до ценен пробив, като той поведе с 40:0 точки, но не успя да стигне до пробив, при което резултатът стана 4:4. При 5:4 в полза на Григор Димитров Беретини отново трябваше да спасява, този път сетболи, но той се справи с бомбен сервис.

В последвалото подаване на италианеца отново се стигна до 40:0 в полза на Гришо, като българинът отново не успя да се справи, но при четвъртия опит стигна до победата в първия сет след двойна грешка на италианския тенисист.

Гришо наложи волята си във втория сет

Началото на втория сет отново бе трудно за Гришо, който отново започна с пробив. Но той бързо го върна като резултатът стана 1:1 гейма. Гришо си взе следващото подаване за 2:1, а в четвъртия гейм имаше шанс да стигне до пробив. Той стигна отново до 0:40 на сервис на италианеца, но пропусна цели 4 точки за пробив.

Последваха по 2 бързи сервис-гейма, в които двамата тенисисти нямаха значими проблеми. В деветия гейм Гришо трябаше да отразява точка за пробив, като се справи на висота и поведе с 5:4 гейма.

В ответния гейм Беретини имаше проблеми, като допусна поредна точка за пробив. Този път тя бе с цена на точка за спечелването на двубоя и Гришо се справи още при първия опит.

В следващия кръг Григор Димитров ще се изправи с победителя от двубоя между Денис Шаповалов и Ян-Ленард Щруф.

%d блогъра харесват това: