Първият клуб на Джордж Уеа бе изхвърлен от елита заради глоба от … 909 долара

Едва ли някой по родните ширини следи изкъсо футбола в Либерия. Но това е държавата, дала на света един от кавалерите на Златната топка – Джордж Уеа. Бившият футболист на Милан е първият неевропеец, който печели най-престижния трофей в индивидуалния футбол.

В момента той е президент на страната, като се радва на любовта на народа. А неговият син Тимъти е тръгнал по стъпките му, като в момента играе под наем в Селтик от тима на ПСЖ. Но бившият клуб на Джордж Уеа е в много тежко положение.

Инвинсибъл Илевън, както се казва той, бе изхвърлен от елита на Либерия заради неплатена глоба. Тя е точно 909 американски долара.

Националната футболна асоциация наложи глобата, след като най-старият клуб в страната не успя да се яви на двубой на 6 април. Причината е тежкото финансово положение в Инвинсибъл Илевън.

Глобата е трябвало да бъде платена преди следващия двубой на клуба, който трябваше да се изиграе този уикенд. Тя не е била платена, което налага и изхвърлянето на клуба от елита.

Джордж Уеа спечели един трофей с отбора

Инвинсибъл Илевън е основан през далечната 1943г., като цели 13 пъти е ставал шампион на страната. Самият Джордж Уеа играе през 1987г., като отбеляза 24 гола в 23 двубоя и стана шампион.

Преди 2 сезона отборът изпадна от елита, но миналия сезон успя да се завърне. С това дисциплинарно изхвърляне не е ясна съдбата на най-стария клуб в Либерия.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: