БФС изхвърли Верея от елита заради уреждане на мачове

Официално от Българският футболен съюз (БФС) наложиха най-тежкото наказание на състава на Верея. Според родния футболен орган старозагорци ще бъдат изхвърлени от родния елит, като решението е взето от Дисциплинарнаа комисия към съюза.

От УЕФА са изпратили специално писмо към Комисия „Етика и феърплей“ към БФС. В това писмо от европейската футболна централа са изложили съмненията си към състава на Верея. Визират се определени двубои, в които старозагорци са играли симулативно и против феърплея.

Припомняме, че по-рано през годината Верея получи финансово наказанието, отново чрез писмо на УЕФА. От европейската централа визират и още, че старозагорци са получили нерегламентирано финансиране от Китай и Русия. Лицата, превели пари на родния клуб, били свързани с манипулиране на резултати в целия свят.

Верея няма да доиграе сезона

Отборът на Верея бе почти сигурен изпадащ. Старозагорци имаха проблеми с финансирането, поради което редица основни играчи напуснаха тима. Решението на ДК влиза веднага в сила, което означава, че отборът няма да играе повече в родния елит.

Според правилника на БФС Верея трябва да започне следващия сезон във Втора лига. Но финансовите проблеми на тима са сериозни, като почти сигурно е, че Верея ще играе аматьорски футбол следващата кампания.

%d блогъра харесват това: