Болтън започва новия сезон с минус 12 точки

Проблемите пред отбора на Болтън продължават. Уондърърс имаха сериозни финансови проблеми, с което не успяха пълноценно да завършат сезона в Чемпиъншип. Това доведе до изпадане в Лига 1.

Припомняме, че миналата седмица върховният административен съд наложи глоба за неплащане на данъци в размер на 1.2 милиона паунда. Клубът имат една седмица да обяви несъстоятелност.

Според близки до клуба именно обявяването на несъстоятелност ще спаси клуба. Клубът имаше финансови проблеми още в началото на сезона, но тогава покойният вече Еди Дейвис зае 5 милиона паунда на клуба.

Футболистите не са получавали заплати още за месеците март и април, предстои и плащане за май. Клубът може да срещне допълнителни наказания след последния домакински двубой за сезона. Тогава Уондърърс трябваше да посрещнат Брентфорд, но целият щаб на Болтън протестира заради неплатени заплати.

Болтън започва новия сезон с редуциран актив

Едно от наказанията на Болтън за новия сезон е, че тимът ще започне кампанията в Лига 1 с минус 12 точки. Така Уондърърс се превърнаха в първия английски отбор, който фалира, от 2013 г. насам. Тогава Алдършот Таун обяви несъстоятелност.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: