Запознайте се с шотландеца, който е мениджър от 1953 г. насам

Мнозина като чуят думата дълголетие в треньорския занаят се сещат за Алекс Фъргюсън или за легендата на Оксер Ги Ру. Но те двамата са далеч от продължителната кариера на Лари Барил, който е мениджър от 1953 г. насам.

83-годишният шотландец, баща на 6 деца и дядо на 9 внука, е играч или треньор още от юношеските години. Той е пленен от великата игра, като продължава дори и в дълбоката си старост да е близо до нея.

Той започва треньорската си кариера в годината, в която Кралицата е била коронясана. И Барил се е заканил, че ще бъде треньор по-дълго, от колкото Кралицата ще властва. В момента, на 83, няма да го намерите на всекидневните тренировки на ФК Чаплин, но той е редовен всяка неделя по време на двубоите в аматьорските дивизии в Шотландия. Той неспирно дава напътствия на своите футболисти.

След смъртта на неговата жена, футболният отбор се е превърнал в семейство за Барил. Той продължава да работи почасово като таксиметров шофьор, както и да се грижи за подготовката на екипите на отбора.

Дълголетният мениджър ще счупи рекорд в края на годината

Според проучване на BBC Барил е бил мениджър в почти 2000 двубоя. Според британската медия до края на годината той ще се превърне в треньорът, който е водил отбор в най-много двубои.

За друг рекорд шотландецът трябва да изчака още едно десетилетие. Според книгата за рекордите „Гинес“ най-възрастният треньор е Айвър Пауъл, който води тим на 93 години.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: