Жоан Гаспар се облича като сервитьор, за да привлече Роналдо

През това лято ни очаква поредното невероятно трансферно лято. Докато сега почти всички преговори се случват чрез агенти и в дигиталния свят, то 2 десетилетия назад във времето историята е коренно различна. Интересна е историята на трансфера на бразилеца Роналдо в Барселона.

„Феноменът“ прекара само 1 сезон на „Камп Ноу“, но какъв! Бразилецът отбеляза 47 гола в 51 двубоя със синьо-червения екип. А „блаугранас“ спечелиха Купата на Краля, КНК и Суперкупата на Испания.

През лятото на 1996 г. той преминава в тима на Барселона за сумата от 13.5 милиона паунда. За 20 години колко повече се е променил трансферния пазар, като в момента за тези пари може да се купи един посредствен играч.

Облечен като сервитьор президент взема Роналдо

Трансферът на „Феномена“ в Барселона за малко да не се случи. По това време в договора на бразилеца с ПСВ е имало клауза, според която, ако той не подпише договор до определена дата, то трансфер няма да има.

Всъщност бившият президент на „каталунците“ заминава за Маями, където националният отбор на Бразилия е на лагер. Гаспар влиза в лагера, преоблечен като сервитьор, за да се срещне с талантливия футболист.

Успях да уредя сервитьор в хотела да ми даде неговата риза, сако и вратовръзка, както и поднос с Кока-кола. Качихс е на етажа, където той беше отседнал, и там имаше двама пред вратата, които пазеха Роналдо. Казах им, че нося напитка за него и ме пуснаха“, разказва Гаспар.

Тогава се забързва трансфера, като в края на срещата двамата се прегърнали, а Роналдо след това облича екипа на „каталунците“.

%d блогъра харесват това: