Сестри Стоеви повече няма да играят за България

Едни от най-успешните ни спортистки в последните години сестри Стоеви обявиха, че повече няма да се състезават за България. Двете състезателки в бадминтона обявиха във фейсбук, че се чувстват унижени от отношението на Българска федерация бадминтон и нейния председател Володя Златев.

Според двете бадминтонистки федерацията системно ги лишава от средства за подготовка. “Ще се откажем от нашите мечти (Европейските игри, Световно първенство и Олимпиада), защото не искаме повече да бъдем унижавани. Унижавани са и нашите родители. Бадминтонът е нашата работа, нашия живот и това решение въпреки, че е изключително тежко, може би единственото възможно. Ще има хора, които ще кажат, че сме предатели и изоставяме нашата страна, но това не е така. България винаги ще бъде нашата страна, нашият дом и винаги ще сме благодарни за невероятната подкрепа, която получавахме, но трябва да разберете, че ако не се откажем сега и не бъдем чути, много други спортисти ще бъдат на нашето място”, пишат сестри Стоеви.

Сестри Стоеви прославиха българския бадминтон

Габриела и Стефани Стоеви постигнаха редица успехи, сред които първо място на европейските игри в Баку. Те представяха успешно България в този спорт в последните няколко години на международни турнири.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: