Стъридж и Морено напускат Ливърпул това лято

Двама от футболистите на Ливърпул няма ще напуснат това лято. Това са нападателят Даниел Стъридж и крайният бранител Алберто Морено. Договорите на двамата футболисти изтичат в края на този месец и те няма да бъдат подновени от „мърсисайдци“.

Припомняме, че само преди броени дни двамата спечелиха Шампионската лига с Ливърпул, макар да не взеха участие във финалния двубой. Стъридж стана първият английски футболист, който печели Шампионската лига с два английски отбора. Той спечели през 2012 г. с Челси, а преди дни с „мърсисайдци“.

Дуото остави добри впечатления в Ливърпул

Даниел Стъридж е в състава на Ливърпул от 2013 г. насам, когато премина от състава на Челси. Година по-късно той изигра изключителен сезон, като бе близо до това да спечели Висшата лига с „мърсисайдци“, а партньорството му с Луис Суарес бе смъртоносно. Стъридж отбеляза 50 гола в 116 двубоя във Висшата лига, един съвсем не лош резултат.

Но множество контузии и силната конкуренция в предни позиции налага Стъридж да търси късмета си извън „Анфилд“. Миналата година той за кратко бе пратен под наем в състава на УБА.

Алберто Морено пристигна в Ливърпул от Севиля през 2014 г. Той първоначално бе ключов футболист, но постепенно изгуби важната си роля в състава. Той бе заместен от изключителния Андрю Робъртсън. Морено изигра 90 двубоя и отбеляза 3 гола за Ливърпул във Висшата лига.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: