Светците привлякоха малийски национал от Стандарт

Светците” официално привлякоха първи футболист за летния трансферен прозорец. Това е Муса Дженепо от Стандарт Лиеж.

Малийският национал ще струва около 14 млн. паунда на Саутхямптън, като се очаква да подпише 5-годишен контракт, след като премине задължителните медицински изследвания по-късно днес. Ала Дженепо няма да бъде официално представен като ново попълнение поне още седмица, докато не му бъде изваден официален документ за работа.

Визитката на новия “светец”

Муса Дженепо е 20-годишен и играе основно като ляво крило, макар че може да действа и от дясно. Въпреки младата си възраст, вече има 8 мача с 1 гол за националния отбор на Мали. Започва спортната си кариера от малийския Йелен Олимпик, но от юли 2017г. е част от елитния белгийски Стандарт Лиеж.

За последните два сезона, откакто е в Белгия, Дженепо има 61 мача с 12 гола за “червените”. През миналата кампания се представи чудесно, като наниза 7 гола в 25 шампионатни срещи. Също така се представи силно в Лига Европа, където вкара 3 пъти за 5 участия.

Ще бъдат ли “светците” отново мъченици?

Хазенхютъл направи чудеса, за да спаси
Хазенхютъл направи чудеса, за да спаси “светците” през миналия сезон, но дали няма да се наложи да го прави отново и през предстоящата?

Треньорът на Саутхямптън Ралф Хазенхютъл по-рано предрече, че предстои “тежко лято” за отбора му. Финансовите средства за селекция са ограничени. Основните цели на ръководството са да намери скоростни офанзивни футболисти, а също така да заздрави зоните на десния и централен бек.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: